Mountains

Tågluff med Vy och Renata Chlumska

I den krispiga vinterkvällen möter vi äventyraren Renata Chlumska som precis klivit av Vys nattåg på Stockholms centralstation. En tågluff genom ett snötäckt Sverige har precis avklarats och vi upplever en sprudlande

upprymdhet från resan - innefattande lika mycket inspiration som avkoppling.

7705717b-ac60-4a03-a994-e6a27a90d425.JPG
processed-76ba64f4-d862-4939-a567-dae492e0a81c_osUryRfi.jpeg

Med Vys nattåg kan du som resenär både enkelt och bekvämt ta dig upp till Norrland från Stockholm, vilket Chlumska beskriver som några av anledningarna till valet av färdmedel inför sin jobbresa till Narvik.

-För att vara säker på att komma utvilad och pigg, och dessutom i god tid, tog jag nattåget från Stockholm. Jag har alltid tyckt om att åka tåg. Det är både avkopplande och rogivande och genom att resa på natten, sovandes, maximerar man verkligen dygnet!

IMG_4101.JPG

Vi nickar instämmande och Chlumska menar även att hon ser på hållbarhets- aspekten med tågresor som ett personligt och stort plus. Med ett leende på läpparna uttrycker hon även att tågresan mer liknade ett spännande äventyr med flertalet bekvämligheter än en jobbresa.

-Att ha en färdigbäddad sovplats med ett fräscht sänglinne, eget handfat, möjlighet att duscha på morgonen och om min egen fika tar slut veta att det finns att köpa bara några vagnar bort och samtidigt få sträcka på benen är för mig en hög komfort.

Chlumska fortsätter förklara att hon med erfarenhet från andra tågoperatörer blev mycket positivt överraskad av restaurangvagnens goda anrättningar präglade av Lapplands naturliga smaker som dessutom bjöd på en avspänd miljö med sköna människor ombord. Vidare beskriver hon även lyxen i att under resan kunna skifta blicken mellan datorskärmen och det fantastiskt vackra vinterlandskapet som passerade utanför, vilket tillsammans fyllde på med både energi och inspiration. Hon menar att det helt klart var en lång resa för att tillbringa några timmar på slutdestinationen men citerar sedan Karin Boye – det är vägen som är målet.

IMG_4104.JPG
IMG_4081.JPG

-Jag ser redan fram mot nästa resa norrut med Vy, avslutar Chlumska.

Vi vinkar av Chlumska som fortsätter mot nya äventyr, nu under Stockholms glimmande ljus.