Mountains

Nytt sällskap kring lägerelden: NOA inleder samarbete med SCR

Med fokus på evenemanget Outdoor Kids under sommaren 2022 öppnar samarbetet mellan NOA och SCR upp för barnfamiljer att inspireras och ta sig ut i naturen. Martin Juhos från SCR beskriver det som en perfekt kombination för branschen, som en kul och lärorik aktivitet för de mindre gästerna.


SCR Svensk Camping är en branschorganisation som samlar cirka 300 campingplatser runt om i Sverige med likartade intressen i att driva frågor som bland annat utvecklar branschen samt arbete med en gemensam marknadsföring. Medlemmarna inom organisationen sträcker sig från mindre företag till större anläggningar med resortlikande koncept.


-Friluftsaktiviteter är ett viktigt fokusområde för oss, då majoriteten av alla våra anläggningar har optimala förhållanden för de som är intresserade av att utöva exempelvis fiske, cykling eller paddling menar Martin Juhos.

Genom att vara en del av Outdoor Kids kan SCR Svensk campings egna besökare och även andra nyfikna äventyrare enkelt få ta del av ett spännande koncept fyllt med roliga utomhusaktiviteter. Martin Juhos pekar även på att samarbetet kan vara en bidragande faktor till att öka antalet besökare på anläggningarna, främst med fokus på barnfamiljer, under vissa perioder och att NOA i och med detta får en möjlighet att komma i kontakt med en stor målgrupp.

-Jag tror att samarbetet kommer att bli populärt och att folk kommer tycka att det är jätteroligt! Vi kommer säkert också locka fler människor till att aktivera sig under semestern, säger Martin Juhos.

Grundtanken med Outdoor Kids är att genom aktiviteter fungera som kunskapshöjare och inspirationskälla för barn att vilja fortsätta utforska naturen. Martin Juhos menar även att samarbetet ger den yngre åldersgruppen chansen att upptäcka friluftslivet på deras egna villkor, vilket Juhos också säger - ska bli spännande att få uppleva.