Mountains

Inspireras av Johanna Davidsson polarfararen

Johanna Davidsson som gjort flera hisnande expeditioner som att skida över Grönland och som första svenska solokvinna skida till Sydpolen. Men fantastiska äventyr finns att upptäcka betydligt närmare än så!

Jag som Östgöte har nära till St Annas skärgård och kan varmt rekommendera en kajaktur bland de vackra öarna utanför Östergötland. De sträcker sig cirka två mil från öst till väst och två mil från norr till söder. På kajaktur behöver du inte tänka så mycket på vikt utan kan packa lyxig mat och en flaska vin eller två. När jag paddlade runt svenska och finska kusten under tre månader i 2008 var St Annas skärgård en av höjdpunkterna.

Vissa månader får man hålla koll på vilka öar som har fågelskydd och hoppa över att gå i land på just dom. Men det är inga problem för det finns mängder av öar. Väljer man att göra en hösttur slipper du sommarturismen och får fler öar för dig själv.

Missjöarkipelagen är en vacker del av skärgården med hundratals småöar, kobbar och skär som har rikt fågelliv och vanligt att se säl. Kupa Klint är en annan häftig utsiktsplats att besöka. På ön Kupa hittar man en svart stenkummel på toppen av ön. Den har använts som navigeringsmärke för sjöfarare i tre hundra år.

St Annas skärgård.jpg