Mountains

Vandring med Top of Arjeplog

Med Top of Arjeplog har lokala eldsjälar skapat en folkrörelse inom vandring – en rörelse som spridit sig till flera kringliggande kommuner och även ner till Stockholm. Det har blivit något av en sport för Arjeplogs invånare och besökare att både sommar och vinter ta sig uppför så många som möjligt av de kringliggande vackra fjälltopparna.

topofarjeplog.png

Sommarversionen av Top of Arjeplog pågår mellan 1 juni och 30 september. Top of Arjeplog-kortet kan då köpas hos Turistinformationen i Arjeplog, på den lokala järnaffären eller på plats vid någon av de arrangerade gruppvandringarna som är mycket populära. Utmaningen går sedan ut på att bestiga så många som möjligt av de 10 fjälltoppar som anges på kortet. Utöver dessa finns även fem extra-toppar, för den rutinerade som vill ha en extra utmanande topptur. Efter avslutad säsong lämnas kortet in, med notering om de toppar som man besökt. Alla som antecknat minst tre toppar deltar i utlottning av priser. Det finns också en vinterversion av Top of Arjeplog, då man bestiger toppar på skidor.

För att läsa mer om Top of Arjeplog, besök gärna hemsidan, där du får senaste nytt om planerade gruppvandringar och annan nyttig information. Det finns också en facebookgrupp för alla Top of Arjeplog-vandrare och andra intresserade, där du bland annat kan se bilder av de vackra vyer som andra upplevt på sina vandringar.

topofarjeplog-1.png