Mountains

Hitta ditt smultronställe!

Bara ordet låter ljuvligt - smultronställe. Visst smakar det gott när man säger det!

Många vill hålla sina favoritplatser hemliga och så även jag. Men något jag gärna delar med mig av är mitt trick om hur jag hittar mina små gömda paradis.

Det krävs lite mer tålamod, tid och rekande att hitta ett smultronställe än att bara ge sig ut till närmsta ut markerade led. Så vad gör jag? Jo jag går in på en digital karta och föreställer mig ett scenario och tänker efter. Vad vill jag se och upplev? En sjö, granskog, lövskog eller kuperad miljö? Sedan slår jag över till satellit bilden, zoomar in på potentiella ställen som ser bra ut och verkar ha det jag letar efter. Oftast försöker jag hitta en grusväg som leder ut till en plats som ser orörd ut. En del av äventyret tycker jag är själva letandet och man vet aldrig vad man hittar. Räkna med att 9 av 10 gånger är vägen/plasten avspärrad eller privat. Men den 10e gången- när man hittar ett ställe som är exakt det man letat efter - då är det helt magiskt!

Vill man göra det lite enklare - ja då använder man sig såklart av Nordic Outdoor Adventures appen. Även här finns det gott om smultronställen och det gör ju inget att dom inte är fullt lika hemliga, Kanske är det just det man vill - träffa lite nya vänner.

Lycka till!

Nicole

Vill ni ha fler tips eller bli mer inspirerade - följ mig på Instagram @nicoledonvy