Mountains

Hitta sommarens basecamp

Höga berg och djupa skogar, stilla tjärn och dramatiskt hav – Sverige erbjuder några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Och du har säkert din unika bild av hur drömsemestern ser ut.

Börjar du dagen med en kopp kaffe på stugtrappen och tar god tid att fundera över vilken ambitionsnivå du ska lägga dig på idag? Smyger du ut ur tältet i morgondaggen med fiskespöt i hand? Kanske laddar hela familjen med en stadig frukostbuffé för att orka hela vägen upp på toppen? Oavsett vilket ser du säkert på din semestertid som dyrbar.

Med ett boende i husbil, husvagn, tält eller stuga på en av våra hundratals naturnära campingplatser tar du vara på din tid. Ingen gillar ju transportsträckor, så se till att det första steg du tar på morgonen också är ett steg på äventyret. Välj ditt boende med omsorg så ligger varje ny dag för dina fötter.

_t6a0365-RAmsvik.jpeg

Här kommer några äventyrliga semestertips.

KANOTSAFARI ELLER TURRIDNING? Just intill Sveriges yngsta nationalpark Åsnen ligger Getnö Gård Lake Åsnen Resort på en udde bunden till fastlandet endast av en tunn landremsa. Kanotsafari i lummigt ö-landskap, sportfiske med möjlighet att hyra båt och turridning hör till signaturaktiviteterna i detta småländska paradis.

MIDNATTSSOL ELLER NORRSKEN I TRERIKSRÖSET. Sveriges nordligaste camping Karesuando Camping har länge varit den naturliga utgångspunkten för äventyrare som vill kunna skryta med att ha rest genom tre länder på lika många sekunder. Det fina med sommaren här uppe är att du inte behöver stressa tillbaka till ditt basecamp i Karesuando. Det här är midnattssolens land, så du har hela natten på dig.

GO WEST! Bohuskustens nya signaturled kallas Sveriges svar på italienska Cinque Terre och bjuder med sina 75 km in till fem vandringsdagar med möjlighet till bra boenden och salta dopp längs vägen. Ramsvik Stugby & Camping arrangerar såväl båttransport till Smögen som havsfisketurer. Barnen kommer dessutom älska campingplatsens egen krabbfiskebrygga

KLARÄLVEN PÅ EGENBYGGD TIMMERFLOTTE

Vid Klarälvens strand finns den häftiga möjligheten att bygga en egen timmer-flotte enligt samma teknik som 1700-talets timmermän använde. Tillfredsställelsen att färdas på egenbyggd flotte är stor oavsett resans längd – var borta upp till en hel vecka i tält som slås upp på flottens däck, eller bara över dagen. Boka genom Klarälvens Camping.

Fler oförglömliga upplevelser finns på Camping.se. Här hittar du boende på mer än 300 destinationer i Sverige. Alltid nära äventyret och med plats för din utrustning. Det handlar helt enkelt om att krångla mindre, för att må bättre.