Mountains

Dalarna - Sveriges största cykelparadis

Sommar är lika med riktigt bra cykling. Gärna på flowiga leder, över fjäll, förbi mysiga fäbodar och kulturlandskap, genom skog och mark.

Oavsett om du är nybörjare eller expert rekommenderas att ta sikte på Dalarna i sommar. Här finns destinationer som i samarbetet Biking Dalarna levererar ett stort utbud av leder för en garanterat grym helhetsupplevelse. Förutom boenden med extra service för både dig och din cykel finns en mångfald av aktiviteter, kulturupplevelser och god mat och dryck som gör cykelsemestern komplett.

Så vilken destination ska du ta sikte mot?

Bjursas Falun - Foto Christian olars.jpg

Sälenfjällen

I områdena Lindvallen, Rörbäcksnäs, Sälens by, Vasaloppsarenan och Kläppen finns många möjligheter till cykling i miljöer med olika karaktär och stor variation. Lederna går över fjäll och hedar, genom kulturlandskap, vildmark och milsvida skogar.

Rorbacksnas Salen - Foto Per Hagdahl.jpg

Idre Fjäll

Här lockar fjällets magi och cykling i toppklass för alla – oavsett ålder, smak och färdighet. Några av lederna är flowiga och lättcyklade och slingrar sig som en berg-och-dalbana längs fjällsidan. Det finns tuffare alternativ som utmanar både tekniskt och fysiskt och den nya gondolliften gör det enkelt att ta med cykeln upp på fjället.

Idre fjall 02 - Foto Alexander Neimert.jpg

Säfsen

Att cykla här är att bli ett med skogen, de vidsträckta fälten, böljande bergen och den magiska tystnaden. På fullserviceanläggningen finns leder för alla åldrar och smaker, med allt från BMX-bana för de minsta till mer kvalificerad träning för dig som siktar på långlopp.

Siljansområdet

Cykla på slingrande stigar i vildmark och gammelskog eller mer utmanande leder i kuperad terräng. Utforska fyra cykelområden i klassisk dalabygd: Orsa Grönklitt, Mora, Rättvik och Siljansnäs.

Falun

Falun är en väletablerad cykeldestination med en stark ledbyggarkultur och känt för ett cyklingsutbud av hög kvalitet. Här finns klassiska idrottsarenan Lugnet, Bjursås och Källviken som bjuder på fina, varierade och en del riktigt utmanande upplevelser.

Lugnet Falun - Foto Erik Kilstrom.jpg