Mountains

Sportlovsaktiviteter i naturen

Sportlovet står runt hörnet och är ett ypperligt tillfälle att ta sig ut i naturen. NOA har med hjälp av Renata Chlumska samlat en lista på roliga saker du kan hitta på utomhus under sportlovet med dina barn, här i Sverige.

Vandra i skog och natur -

Ta en tur i naturen med familjen! Glöm inte att ta med matsäck och sittunderlag, för en måltid avnjuts bäst i naturen. Exempelvis kan man grilla korv eller varför inte göra en vildmarkskebab. Ni kan även ta på er snöskorna och vandra över den snötäckta marken.

Åka skridskor på sjö -

Ta med skridskorna och åk till en isbelagd sjö. Att åka skridskor är både kul och avslappnande. För att göra det extra kul kan ni spela bandy på isen.

Åka pulka -

En populär och enkel aktivitet är vara pulkaåkning. Det brukar finnas flera pulkavänliga kullar och backar i de flesta områdena.

Pimpelfiska -

Gillar du pimpelfiske kan det vara roligt att lära ditt barn hur man gör. Det finns pimpelset för nybörjare att köpa för en billig peng. Kom ihåg att vara säker på isen genom att ta med isdubbar, skobroddar och pannlampa.

Vinterbada -

Kallbad har fått ett uppsving det senaste året och har många hälsoeffekter. Forskning säger att kallbad motverkar trötthet, utmattning, förbättrar humöret och även ge en smärtlindrande effekt. Det är framförallt en rolig och utmanande aktivitet!

Tälta -

Vakna upp i ett vinterlandskap och ät frukost runt en varm eld. Att tälta på vintern kräver en varmare sovsäck och kläder samt speciella tältpinnar som man fäster i snön. För riktigt kalla förhållanden passar ett vintertält bäst.

Seven Summits -

Är man i Stockholm så kan man göra Seven Summits med äventyraren Renata Chlumska! Ett urbant äventyr där man bestiger sju höjder i Stockholm som vart och ett representerar ett berg i klätterutmaningen Seven Summits. T.ex. Hammarbybacken representeras av Mount Everest och när man når toppen får man lyssna på en kort berättelse från när Renata nådde toppen av det ”riktiga” berget.

Kom ihåg att klä er varmt och ta hand om naturen!