Mountains

Blivande äventyrs- och naturguider sökes!

Friluftslivet växer så det knakar och det senaste året har fler än någonsin tagit tillfället att ge sig ut i skog och ta del av det som är vår största arena – nämligen naturen.

En del av de som ger sig ut är sådana som jag själv, inbitna friluftsmänniskor som redan känner sig som hemma. Men många fler packar sin ryggsäck för första gången och upptäcker en helt ny värld. Men oavsett vilken kategori man tillhör så vill man ha fina och härliga upplevelser och känna sig både trygg och säker. För att möta den ökande efterfrågan på aktiviteter, färdiga turer och kurser behövs det skickliga och kompetenta guider och för att möte den ökade efterfrågan har Ädelfors Folkhögskola nu start en helt ny äventyrs- och naturguides utbildning som de vill ska bli Sveriges bästa.

”Jag har funderat på detta i många år egentligen, har själv ett stort natur- och friluftsintresse, men tidsmässigt kändes det väldigt rätt nu när friluftslivet blomstrar. Dessutom är det en omväxlande bransch med spännande möjligheter, inte minst att starta sitt eget företag eller att vidareutvecklas och expandera redan befintlig verksamhet och därför kommer utbildning även innehålla bland annat både entreprenörskap och varumärkesbyggande. Vi lanserade detta i mitten på mars och flera har redan sökt vilket jag ser som ett bevis på att vi ligger rätt i tiden”

Ole Busse, rektor

För mer information och kursplan klicka här så kanske vi ses i höst!