Mountains

Höga Kustens fem små äventyr för barnfamiljer

Information

icon
TidsåtgångHeldag
icon
LedtypUt och tillbaka
icon
SvårighetsgradLätt
icon
MålgruppFamilj
icon
PrisGratis

Nämforsens Hällristningar

Här bildar forsen och älven, tillsammans med de branta niporna en unik miljö med en alldeles särskild upplevelse. I Nämforsen finns Europas näst största samling av hällristningar. De äldsta fynden som har gjorts föreställer skogens konung älgen och är drygt 6000 år gamla. En viktig symbol för jägarfolket som en gång levde på denna plats intill forsen.

Länk: https://www.hogakusten.com/sv/hallristningar-vid-namforsen

Härnö Trail Kidz

Härnö Trail Kidz är en äventyrsbana i skogen på Vårdkasberget. Längst den 600 meter långa banan finns varierande och lagomt utmanande hinder för hela familjen. Utmana varandra i repklättring, balansgång och rutschkanarace.

Länk: https://www.hogakusten.com/sv/harno-trail-kidz-aventyrsbana

Skallbergsgrottan

Krypande roligt äventyr i Skallbergets 230 meter långa grottsystem. I det unika grottsystemet finns djupa skrevor att utforska och du tar dig fram längs stegar och plattformar som finns iordningställd i grottan. Men kom ihåg att ta med hjälm och pannlampa innan du beger dig.

Länk: https://www.hogakusten.com/sv/skallbergsgrottorna

Världsarvsstigen

Världsarvsstigen är ett roligt och utmanande äventyr för hela familjen där ni kommer att lära er nya saker om naturen och om varandra! Stigen är 1,5 km lång och går i lätt kuperad terräng med utsikt över Högakustenbron och Ångermanälvens utlopp.

Länk: https://www.hogakusten.com/sv/varldsarvsstigen-hornoberget

Upptäckarparken vid Skuleberget

Upptäckarparken är en lekplats vid foten av Skuleberget som föreställer en miniatyr av världsarvet Höga Kusten. Här finns bland annat ett ”ishav” där du kan hoppa mellan konstgjorda isflak och Skuleberget i miniatyr som du kan klättra på. Ett roligt och utmanande äventyr som blandar lek och kunskap!

Sunt förnuft och respekt för naturen.

Ladda ner appen för att läsa mer