Mountains

Vrakdykning på Vättern

Information

icon
TidsåtgångHeldag
icon
SvårighetsgradMedel
icon
PrisOffert
icon
UtrustningTa med själv

Vrakdykning på Vättern

Hjo Dykarklubb är till för dig som vill vara med på äventyr i Vätterns djupa vatten. Dykutflykter anordnas för medlemmar och besökare. Alla dykare, oavsett organisation eller utbildning, är välkommen. Klubben håller till i Hjo hamn, där även klubblokal, klubbens båt samt kompressor för att fylla på luft finns.

Hjo Dykarklubb är en ideell förening som är anslutna till SSDF, Svenska Sportdykarförbundet som är en del av Riksidrottsförbundet.

Dykutflykter

Hjo ligger perfekt för utfärder till vraken TageTure och Matilda. TageTure, som av dykare brukar kallas Hajen, ligger strax söder om Hjo. Hajen var en tvåmastad tegelfraktbåt som numer ligger på 30 meters djup. Matilda fraktade i sin tur potatis och sjönk strax norr om Hjo med sin last med potatis.

För dyk i norra Vättern kör klubben med egen båt till Karlsborg för att sedan utgå därifrån. Här, i den norra skärgården av Vättern, finns bland annat vraken Elsa af Lidingö, Byälven, Tysken och Kung Ring.

Det är även nära över till östra sidan av Vättern med båten för dyk på Per Brahes, förlisningsplats, för båtdyk utanför Stora Lund eller Hästholmen.

Mer info

https://www.vastsverige.com/hjo/produkter/hjo-dykarklubb/?site=767

Sunt förnuft och respekt för naturen

Alla dykare, oavsett organisation eller utbildning, är välkommen.

Ladda ner appen för att läsa mer