Mountains

Mölle-Arild 17 km, Vandra vackra Kullaleden!

Information

icon
PrisGratis
icon
Distans17 km
icon
UtrustningTa med själv

Vandringsleden bjuder på allt från sandstränder, klappersten, ängar och naturreservat till sevärdheter, välkända slott, konst och pittoreska kustsamhällen. Här finns Helsingborgs medeltida stadskärna, landborgens vackra vyer över Öresund och Danmark, Kullabergs dramatiska klippformationer och Skäldervikens fågelrika sandstränder. Kullaleden är en vacker och omväxlande vandringsled som erbjuder många och varierande upplevelser längs sträckan. Vandringsleden är uppdelad i etapper och sträckan Mölle-Arild startar i charmiga byn Mölle som är en fiskeby med gamla anor och tar dig till mysiga Arild.

Kullaleden är en vandringsled som bjuder på mycket av det vackraste i Skåne!

Sträckan Mölle-Arild är en del av Kullaleden och är 17 km lång. Det är en populär, varierande och mycket omtyckt vandringsled som erbjuder kustnära och naturskön miljö! Längs med leden finns det gott om rastplatser, matställen och olika typer av boenden. Den första biten av vandringen mellan Mölle och upp till Sveriges högst belägna fyr, Kullens fyr är en bra sträcka för barn som vill ha äventyr tillsammans med en vuxen Dock kan man inte gå med barnvagn runt Kullaberg. Vandringen från Kullens fyr till Arild är en längre etapp och bjuder på mer kuperad terräng.

Kullaleden är en populär vandringled och du väljer själv hur du vill lägga upp din vandring, hur långt du vill gå och var du vill utgå från. Vandringsleden är en del av Skåneleden och leder runt Kullahalvön, från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge och är totalt 70 km lång.

Läs mer

Ladda ner appen för att läsa mer