Mountains

Höganäs-Mölle 12 km, Vandra vackra Kullaleden!

Information

icon
LedtypPoint to point
icon
PrisGratis
icon
Distans12 km
icon
UtrustningTa med själv

Vandringsleden bjuder på allt från sandstränder, klappersten, ängar och naturreservat till sevärdheter, välkända slott, konst och pittoreska kustsamhällen. Här finns Helsingborgs medeltida stadskärna, landborgens vackra vyer över Öresund och Danmark, Kullabergs dramatiska klippformationer och Skäldervikens fågelrika sandstränder. Kullaleden är en vacker och omväxlande vandringsled som erbjuder många och varierande upplevelser längs sträckan. Vandringsleden är uppdelad i etapper och sträckan Höganäs-Mölle startar i Höganäs city beach och leder längs med havet, över strandängar och fälader fram till den charmiga byn Mölle som är en fiskeby med gamla anor.

Kullaleden är en vandringsled som bjuder på mycket av det vackraste i Skåne!

Sträckan Höganäs-Mölle är en del av Kullaleden och är 12 km lång. Det är en populär, varierande och mycket omtyckt vandringsled som erbjuder kustnära och naturskön miljö! Längs med leden finns det gott om rastplatser, matställen och olika typer av boenden.

Kullaleden är en populär vandringled och du väljer själv hur du vill lägga upp din vandring, hur långt du vill gå och var du vill utgå från. Vandringsleden är en del av Skåneleden och leder runt Kullahalvön, från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge och är totalt 70 km lång.

Läs mer

Ladda ner appen för att läsa mer