Mountains

Helsingborg-Höganäs 22 km, Vandra vackra Kullaleden!

Information

icon
LedtypPoint to point
icon
PrisGratis
icon
Distans22 km
icon
UtrustningTa med själv

Vandringsleden bjuder på allt från sandstränder, klappersten, ängar och naturreservat till sevärdheter, välkända slott, konst och pittoreska kustsamhällen.

Kullaleden är en vacker och omväxlande vandringsled som erbjuder många och varierande upplevelser längs sträckan. Vandringsleden är uppdelad i etapper och sträckan Helsingborg-Höganäs tar dig från Helsingborgs medeltida stadskärna genom bokskog, sandstränder och med vyer över Öresund och Danmark fram till charmiga Höganäs. På vägen passerar du välkända Sofiero slottspark som blivit utnämnd till Europas vackraste park, pittoreska kustsamhällen och populära badstränder. Kullaleden är en vandringsled som bjuder på mycket av det vackraste i Skåne!

Sträckan Helsingborg-Höganäs är en del av Kullaleden och är 22 km lång. Här vandrar du längs med stränder, igenom små hamnar och mysiga byar, blandannat Lerberget, Viken och Domsten. Det är en populär, varierande och mycket omtyckt vandringsled som erbjuder kustnära och naturskön miljö! Längs med leden finns det gott om rastplatser, matställen och olika typer av boenden.

Kullaleden är en populär vandringled och du väljer själv hur du vill lägga upp din vandring, hur långt du vill gå och var du vill utgå från. Vandringsleden är en del av Skåneleden och leder runt Kullahalvön, från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge och är totalt 70 km lång.

Läs mer

Ladda ner appen för att läsa mer