Mountains

Dagsäventyr med paddling och bastubad på Vättern

Information

icon
TidsåtgångHalvdag
icon
SvårighetsgradLätt
icon
MålgruppFamilj
icon
UtrustningMöjlighet att hyra

Stand-up-paddle-board - en populär vattensport

Kanske har du också sett dem? Alla fantastiska bilder i social media av människor som sakta glider över ett spegelblankt vatten eller gör någon avancerad yogapose ståendes på något som liknar en surfbräda. Om man tittar på hashtaggen #sup på Instagram så hittar man bara där nästan 7 miljoner inlägg! Förklaringen till denna lavinartade mängd publiceringar kanske kan ligga i att detta är den snabbast växande vattensporten i hela världen! Och, en vattensport som faktiskt inte är speciellt svår att lära sig.

Vill du testa SUP för egen del?

Här i Hjo har du möjlighet att ge bot på din nyfikenhet. Företaget Whatsup Rentals hyr ut stand-up-paddle-boards, på svenska ”stå-upp-paddel-brädor”, men också kajaker för den som föredrar det. Du kan hyra hel- eller halvdag och du utgår från badhytterna vid Guldkroksbadets sandstrand.

Avslutande bastubad

Avsluta ditt dagsäventyr med bastubad i Hjo Hamn. I Hjo Flytbastu får du chans att riktigt koppla av efter en gedigen paddeltur på Vättern. Här inne bildar stillheten, värmen från den vedeldade kaminen och den fantastiska utsikten över Vättern och Hjo hamn en fantastisk upplevelse. Lägger du sedan till ett dopp eller två i Vättern blir det en oförglömlig dag och kväll där motion i kombination med avkoppling, svalka kombinerat med värme skapar ett härligt semesterminne.

Om flytbastun

Bastun är vedeldad och ligger förtöjd vid hamnens pir, varpå bastukvällen inleds och avslutas med en fin båttur till och från bastun. Inne flytbastun har du tillgång till en lucka i golvet, så att du enkelt kan ta ett svalkande dopp i Vättern, utan att behöva lämna bastuvärmen. För de i sällskapet som inte vill basta, eller kanske har bastat färdigt, finns ett däck utanför bastun med badstege ner i sjön. Bastun har stora panoramafönster som erbjuder vacker vy över Hjo hamn och Vättern. Du kan även gå iland på piren och njuta av en fin solnedgång och den vackra utsikten från piren.

Paddling: https://www.vastsverige.com/hjo/produkter/whatsup-rental/?site=767

Flytbastu: https://www.vastsverige.com/hjo/produkter/hjo-flytbastu/?site=767

Sunt förnuft och respekt för naturen

Ladda ner appen för att läsa mer