Mountains

Fjällfiske i Lofsdalen

Information

icon
PrisOffert
icon
UtrustningTa med själv

I Lofssjön är det lättillgängligt öringfiske. Fiska utanför campingen, vid inloppet eller hyr en båt på Destination Lofsdalen. Det finns flera fina vindskydd och grillplatser längs med strandkanten. Det senaste tillskottet är vindskyddet ute på Trolludden, här kan du njuta av vackra vyer över sjön och fjällen runt omkring medan du njuter av stillheten.

Även Ruttjärn, Glötessjön och Dyckessjön bjuder på bra öringfiske och i de två förstnämnda sjöarna kan man även fiske aborre.

Det finns flera fiskerika åar i området (Lofsån, Glötesån, Sömlingsån, Stråån) som är som gjorda för torrfluga och nymf eller maskmete.

Fiska röding gör du bäst i Dyckessjön och Stråsjön.

I och kring Lofsdalen hittar du också strömmande vatten, fjälltjärnar och mindre sjöar. Här hittar du bra ädelfiske i ett stort, lättillgängligt område. Lofsdalen och Glöte fiskevattnen är ett ca 50 000 hektar stort och har ett rikt och varierat fiske i sjöar, åar och fjällbäckar både från land och med båt. Fiskeförbud råder i rinnade vatten fr.o.m. 1/9 t.o.m 31/10.

Många av dem som fiskar i Lofsdalen testar även på fisket i Sörvattnet, Råndalen och Sveg Herrö. Fiskekort för Sörvattnet och Råndalen kan köpas på appen "iFiske" eller på Destination Lofsdalen medan Sveg Herrös fiskekort köps online.

Prisinformation:

Dygnskort 90 kr

Veckokort 300 kr

Årskort* 600 kr

Familjekort* 750 kr

Fiska inte med fler än ett fiskeredskap åt gången. Högst fem ädelfiskar per kort och dag får tas upp från och med vecka 50 – 1 maj. Barn under 15 år får fiska utan fiskekort.

*Familjekort gäller för make/maka/sambo med barn under 18 år med gemensam adress. Årskorten gäller från det datum korten köps och ett år framåt.

Vägbeskrivning:

Destination Lofsdalen ligger mitt i Lofsdalen by.

Den 20 km långa Lofssjön tillhör ett av Härjedalens bästa vatten för att fiska öring. Många hävdar att det är det absolut bästa. Den största öringen som dragits upp här (2016) var på 9,75 kg och 90 cm lång.

I och kring Lofsdalen hittar du också strömmande vatten, fjälltjärnar och mindre sjöar. Här hittar du bra ädelfiske i ett stort, lättillgängligt område. Lofsdalen och Glöte fiskevattnen är ett ca 50 000 hektar stort och har ett rikt och varierat fiske i sjöar, åar och fjällbäckar både från land och med båt.

Köp ditt fiskekort på Karins Sportbod, ICA Nära eller Destination Lofsdalen (även hyra av båtar i Lofssjön).

Ladda ner appen för att läsa mer