Mountains

Stigcykling

Information

icon
TidsåtgångFlera dagar
icon
PrisOffert
icon
UtrustningMöjlighet att hyra

SÖDRA SIDAN OM LOFSSJÖN

Lofsdalen vill att det ska rulla. Uppför, nerför, genom velodromer, på kalfjäll och genom skogsterrängen. Den vana cykelälskaren ska spana in lederna på den södra sidan lofssjön där favoriten Stenrutsleden MTB finns med sina 12 kilometer fjällcykling som till en början har en krävande uppförsbacke uppför fjällen och desto härligare flowig utförslöpa på vägen tillbaka, med Hovärken och Lofssjön som utsikt.

Nyheterna för 2021 heter Vildmarksleden MTB som är en avknoppning på Stenrutsleden MTB och är en handgrävd led som gör själv för sitt namn - du är mitt i vildmarken. Pilgrimsleden MTB är en historisk cykling längs pilgrimsleden Romboleden som ger dig tuff cykling längs sten och myr. Ta stigen längst sjön och vik av till Rutvallsleden MTB som är en enkelspårig svår och utmanande led med bitvis mycket sten.

I området Cykelsnurren vid Elljusspåret kan mindre barn från fem år testa cykellederna Myggan, Knottet, Humlan och Getingen som erbjuder både svängiga leder och svårare banor. I Bergspasset hittar du den perfekta träningsrundan.

Stenrutsleden MTB, Pilgrimsleden MTB, Rutvallsleden MTB och Vildmarksleden MTB har under sommaren 2021 öppet mellan 18 juni - 25 augusti.

LOFSDALEN FJÄLLPARK MTB

Lofsdalens nya aktivitetsområde beläget 800 meter över havet har fått namnet Lofsdalen Fjällpark MTB och ska bli just en fjällpark. Parken började byggas 2020 och ska stå klart under hösten 2022. 20 kilometer leder för såväl cykling och vandring. Området ligger mellan fjällen Hovärken och Digervålen och nås antingen från sittliften Lången Express (Lofsdalen Bike Park) eller från spårcentralen vid Hovärksparkeringen/Panorama. Fjällparken är byggd för att hela familjen ska kunna aktiveras - och ha det fantastisk - en hel dag. Lederna ska kunna åkas fram och tillbaka - med pauser i Hjärtat som är rastplatsen med magisk utsikt över fjällvärlden. Här finns det idag två vindskydd för att grillning.

Lederna som står klart inför sommaren 2021 är den 2,1 kilometer långa tillgänglighetsanpassade led Panoramaleden. En bred multiled som tar alla upp på fjället. Här kan du vandra med barnvagn, rullator och rullstol. Hela leden tar dig upp till hjärtat i fjällparken. Från hjärtat når ni ett myller av leder, vilka vi bygger på löpande under somrarna 2021 och 2022.

I Lofsdalen Fjällpark MTB är ni välkomna att cykla och vandra fram tills dess att snön kommer.

Projektet är en del av Vision Lofsdalen.

STIGCYKEL-PASS

Tack för att du cyklar i Lofsdalen. Det är ett stort arbete med att underhålla och bygga cykelleder. Tack för att du köper stigcykelkort online och hjälper oss fortsätta utveckla Lofsdalen. Bokningsbekräftelsen gäller som bevis för köp.

CYKELUTHYRNING I SKIDBODEN

Stor cykeluthyrning med allt du behöver.

Ladda ner appen för att läsa mer