Mountains

Cykla på Visingsö

Information

icon
TidsåtgångHalvdag
icon
UtrustningMöjlighet att hyra

Historiska Visingsö erbjuder ett lätt böljande jordbrukslandskap, kantat av minnesmärken och sevärdheter. Att cykla på Visingsö är ett bra sätt att njuta av ön, här hittar du upplevelser som passar hela familjen.

Vätterns största ö är 14 km lång och 3 km bred på sitt bredaste ställe, här hittar du platser som skrivit svensk historia, mysiga restauranger och lummig ekskog.

Cykel på Visingsö

Färjan från Gränna till Visingsö går regelbundet flera gånger om dagen, året runt. Vill du cykla på Visingsö går det bra att ta med cykeln på Visingsöfärjan över till ön eller hyra en på plats. Här finns tandemcyklar, cykelkärror, familjecyklar och naturligtvis vanliga standard cyklar att hyra. Välj vad som passar dig och sällskapet bäst, men tänk på att det kan vara bra att förboka, eftersom det är populärt att cykla på Visingsö. En klar fördel och anledning till att så många väljer att färdas med cykel när de ska uppleva ön är att vägarna är platta och därmed cykelvänliga. På cykelsadeln kan du få uppleva miljön och göra stopp längsmed vägen, cykla om ett remmalag på din väg mot Kumlabykyrkans unika kyrktorn eller upplev den täta Ekskogen, som är en av Sveriges största. En skog som ursprungligen planterades för Svenska flottan men som idag är en fantastisk naturupplevelse.

Visingsö är inte bara fylld utav historiska landmärken du kommer också cykla genom en levande landsbygd med betande kor och hästar, mysiga gårdsbutiker med lokala produkter. Köp med något hem eller låt cykeln stå och ta en kopp kaffe och ostkaka, ta tid och njut av öns fridfulla atmosfär. När du cyklar på Visingsö bör du packa med badkläder, du kommer nämligen få många möjligheter till ett svalkande dopp i Vättern på någon av öns olika badmöjligheter. Skulle Vättern kännas lite kall går det bra att cykla till Kumlabybadet och njuta av öns tempererade bad.

Lätt cyklat runt ön.

Ladda ner appen för att läsa mer