Mountains

Skogsbad

Information

icon
TidsåtgångHalvdag
icon
LedtypLoop
icon
SvårighetsgradMedel
icon
Pris390 kr
icon
Distans0.5 km

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturnärvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen och som har dokumenterat god effekt på ditt välmående. Det gör dig framför allt avstressad, glad och ökar ditt immunförsvar.

Ett skogsbad pågår i ca 2-3 timmar. Det kan kännas som lång tid att avvara, men den impact Shinrin Yoku (ett certifierat skogsbad) har på ditt välbefinnande kommer att vara värt det. Du kan komma att uppleva en lättnad och känna en avslappning som är svår att hitta på något annat sätt. Du blir naturligt närvarande och får en sinnlig kontakt med naturen. Vi gör oss helt enkelt tillgängliga för naturens egen läkande kraft. För att det ska hända så krävs det att vi saktar ner, vilket kan ta tid för oss i dagens samhälle! Men det är värt det!

Med dig på skogsbadet har du en guide som visar vägen och öppnar dörrarna till din upplevelse. Vi går i grupp, under mestadels tystnad och sakta. Då och då stannar vi till och delar med oss av vår upplevelse. Detta är givetvis frivilligt, men kan bidra till att du öppnar ditt perspektiv och får nya infallsvinklar.

Läs mer om vad skogsbad är

Inga förkunskaper krävs. Alla som kan gå utanför markerade stigar, ca 500 meter kan vara med. Minsta ålder 16 år då vi går i stillhet och mestadels under tystnad. Med dig på skogsbadet har du en guide som visar vägen och öppnar dörrarna till din upplevelse. Vi går i grupp, under mestadels tystnad och sakta. Då och då stannar vi till och delar med oss av vår upplevelse. Detta är givetvis frivilligt, men kan bidra till att du öppnar ditt perspektiv och får nya infallsvinklar.

Ladda ner appen för att läsa mer