Mountains

Guidad kanotupplevelse på Immeln

Information

icon
TidsåtgångFlera dagar
icon
LedtypUt och tillbaka
icon
SvårighetsgradLätt
icon
MålgruppHundvänligt, Familj
icon
PrisOffert
icon
UtrustningMöjlighet att hyra

Immeln är den tredje största sjön i Skåne med över 200 små öar. Bland dessa öar finns otaliga möjligheter att sätta upp ditt läger och utforska naturen. En guidad kanotupplevelse är drömmen för alla äventyrare, nybörjare som mer erfarna, då du får exklusiv guidning till Sveriges sydligaste vildmark!

Genom att starta vid Immelns Kanotcenter kommer du i direkt anslutning till Skånes populäraste kanotled som tar dig till en mängd av områdets olika sjöar.

Guiden hjälper er med utrustning och introduktion för att sedan tillsammans paddla till en öde ö där lägerplatsen slås upp. Där får ni chansen att uppleva den svenska naturen och friheten på egen hand utan guide för att sedan dagen efter ta er tillbaka till kanotcentret.

Läs mer om äventyret här!

Sjön Immeln är känt för sitt rika växt- och djurliv och många av sjöns öar ingår under EU:s direktiv SPA-områden (Special Protection Areas) för fåglar. Ta därför med kikaren då det finns chans att se sällsynta arter från kanoten, så som fiskgjuse och lom.

Längsmed sjöns skogsklädda stränder växer också den mycket sällsynta röda näckrosen som du kan få chansen att se när du ljudlöst glider genom vattnet med kanoten. Detta ger landskapet en extra känsla av lugn och fridfullhet. Även om du befinner dig långt från civilisationen är Immeln ett mycket säkert och lättillgängligt paddlingsområde där det finns mobiltäckning i större delen av området.

Lämplig från 7 år.

Tillträdessvårighetsgrad 2/5

Denna aktivitet är lämplig att göra med andra familjer och vänner.

Ladda ner appen för att läsa mer