Mountains

Grottäventyr på Kullaberg

Information

icon
PrisGratis
icon
UtrustningTa med själv

Kullaberg bjuder på en unik naturupplevelse med dramatiska klippformationer som sticker upp ur havet, branta sluttningar och mytomspunna grottor för spännande äventyr!

Här finns många grottor att upptäcka, flera kända som välbesöka Silvergrottan, Lahibiagrottan, Visitgrottan och Större Josefinelustgrottan men även en mängd mindre kända grottor på platser som är väl värt att besöka.

Grottorna är typiska för Kullabergs strandlinje och de flesta är av typen strandgrottor som har bildats genom havets inverkan på de mjukare delarna av berget. De ligger längs med havet och man kan ta sig till dem via båt eller genom att vandra längs med den klippiga stranden.

Att ge sig ut på grott-äventyr är ett spännande sätt att uppleva Kullabergs storslagna natur på! Utforska på egen hand eller följ med på guidade turer. Det finns aktörer som arrangerar grott-vandringar och utgår från Naturum på Kullaberg under hela sommaren. Här följer man guiden på en vandring längs den södra sidan av Kullaberg och besöker flera grottor. Vill man kan man kombinera grott-vandringen med bergsnedfirning men detta bokas separat.

Läs mer

Ladda ner appen för att läsa mer